Reaksi gantian tunggal - Kaca 1

Reaksi ing salah sawijining unsur ngganti unsur sing padha ing senyawa - Dianyari 2022

Definition

A + SM → AC + B

Unsur A minangka logam ing reaksi umum iki lan ngganti unsur B, uga logam ing senyawa kasebut. Yen elemen panggantos minangka non-logam, mesthine kudu ngganti liyane non-logam ing senyawa, lan dadi persamaan umum.

Akeh logam sing gampang bereaksi karo asam, lan salah sawijining produk reaksi nalika nindakake yaiku gas hidrogen. Seng menehi reaksi seng klorida klorida lan hidrogen kanthi asam hidroklorida (pirsani gambar ing ngisor iki).

Babagan nomer 2

3bro3 + C6H5CH33H2O + C6H2CH3(ora ana2)3

Gambar: H2SO4

Priksa manawa sampeyan nemokake jumlah HNO3 + C6H5CH3 => H2O + C6H2CH3(NO2)3  

Babagan nomer 3

H2SO4 + Mg → H2 + MgSO4

Không CO

Ngontrol jumlah H2SO4 + Mg => H2 + MgSO4  

Sponsor Kita

TVB Ora Bisa Mbukak

Breaking News

Informasi Menarik Mung Sawetara Wong sing Ngerti


Iklan formulir penghasilan mbantu kita njaga konten kanthi kualitas paling dhuwur kenapa kita kudu masang pariwara? : D

Aku ora pengin ndhukung situs web (cedhak) - :(