Reaksi reduksi oksidasi - Kaca 1

Jinis reaksi kimia sing kalebu transfer elektron ing rong spesies - Dianyari 2022

Definition

Reaksi reduksi oksidasi (redoks) minangka salah sawijining jinis reaksi kimia sing kalebu transfer elektron ing antarane rong spesies.

Reaksi reduksi oksidasi minangka reaksi kimia sing jumlah oksidasi molekul, atom, utawa ion ganti kanthi entuk utawa ilang elektron. Reaksi redoks umum lan penting kanggo sawetara fungsi dhasar urip, kalebu fotosintesis, ambegan, pembakaran, lan korosi utawa karat.

Fe + (CH3COO)2Cu → Cu + (CH3COO)2Fe

Không CO

Sampeyan bisa nemtokake jumlah Fe + (CH3COO)2Cu => Cu + (CH3COO)2Fe  

Babagan nomer 2

14H2O2 + 12NH4OH + As2S33(cilik4)2SO4 + 20H2O + 2(cilik4)3AsO4

Không CO

Sampeyan bisa nemtokake jumlah H2O2 + NH4OH + As2S3 => (NH4)2SO4 + H2O + (NH4)3AsO4  

Babagan nomer 3

2H2O + H2S2O8H2O2 + 2H2SO4

Không CO

Sampeyan bisa nemtokake jumlah H2O + H2S2O8 => H2O2 + H2SO4  

Sponsor Kita

TVB Ora Bisa Mbukak

Breaking News

Informasi Menarik Mung Sawetara Wong sing Ngerti


Iklan formulir penghasilan mbantu kita njaga konten kanthi kualitas paling dhuwur kenapa kita kudu masang pariwara? : D

Aku ora pengin ndhukung situs web (cedhak) - :(