Reaksi dekomposisi - Kaca 1

Reaksi sing senyawa dadi loro utawa luwih zat sing luwih gampang. - Dianyari 2022

Definition

Akeh reaksi dekomposisi kalebu panas, cahya, utawa listrik kanggo energi input.

Senyawa binar minangka senyawa sing mung kasusun saka rong unsur. Reaksi paling gampang kanggo dekomposisi yaiku nalika senyawa biner dadi unsur. Merkuri (II) oksida, padatan abang, terurai kanggo mbentuk merkuri lan gas oksigen nalika digawe panas.

Uga, reaksi dianggep minangka reaksi dekomposisi sanajan salah sawijining utawa luwih saka produk isih senyawa. Karbohidrat logam rusak dadi gas oksida logam lan gas karbon dioksida. Kalsium karbonat contone bosok dadi kalsium oksida lan karbon dioksida.

Babagan nomer 2

2Al (OH)3Al2O3 + 3H2O

Ora độ: > 575

Ngombe yen Al(OH)3 => Al2O3 + H2O  

Babagan nomer 3

2KMnO4MnO2 + O2 + K2MnO4

Ora độ: Suhu

Sampeyan kudu ngerti babagan KMnO4 => MnO2 + O2 + K2MnO4  

Sponsor Kita

TVB Ora Bisa Mbukak

Breaking News

Informasi Menarik Mung Sawetara Wong sing Ngerti


Iklan formulir penghasilan mbantu kita njaga konten kanthi kualitas paling dhuwur kenapa kita kudu masang pariwara? : D

Aku ora pengin ndhukung situs web (cedhak) - :(