Reaksi panggantos kaping pindho - Kaca 1

Reaksi ing endi ion positif lan negatif saka rong senyawa ion ijolan panggonan dadi rong senyawa anyar. - Dianyari 2022

Definition

AB + CD → AD + CB

A lan C minangka kation sing diisi positif ing reaksi iki, dene B lan D minangka anion sing negatif. Reaksi panggantos kaping pindho biasane kedadeyan ing larutan banyu ing antarane senyawa kasebut. Kanggo nyebabake reaksi, salah sawijining produk biasane endapan padat, gas, utawa senyawa molekul kaya banyu.

Bentuk endapan ing reaksi panggantos kaping pindho nalika kation saka siji reaktan gabung dadi senyawa ion sing ora larut karo anion saka reaktan liyane. Reaksi ing ngisor iki kedadeyan nalika larutan banyu kalium yodium lan timbal (II) nitrat dicampur.

Babagan nomer 2

3Ca (OH)2 + 2H3PO46H2O + CaHPO4

Không CO

Pengurangan jumlah Ca(OH)2 + H3PO4 => H2O + CaHPO4  

Babagan nomer 3

Ca (OH)2 + 2bro3Ca (NO3)2 + 2H2O

Không CO

Ca(OH)2 + HNO3 => Ca(NO3)2 + H2O  

Sponsor Kita

TVB Ora Bisa Mbukak

Breaking News

Informasi Menarik Mung Sawetara Wong sing Ngerti


Iklan formulir penghasilan mbantu kita njaga konten kanthi kualitas paling dhuwur kenapa kita kudu masang pariwara? : D

Aku ora pengin ndhukung situs web (cedhak) - :(