iklan

Seri reaktivitas Logam | Nganyari 2021

Alat kanggo nerangake kepiye reaksi kimia

Yaiku kiếm phương trình bạn yêu cầu ...


Warta Mung 5% POPULASI sing bakal ngerti

iklan

kuwat Rata-rata Banget
Li K Ba Ca Na Mg Al Mn Zn Cr Fe Co2+ Ni Sn Pb Fe3+/ Fe H Cu Fe3+/ Fe2+ Hg Ag Hg2+ Pt Au


Saka ngisor menyang ndhuwur meja, logam

  • Tambah reaktivitas
  • Kelangan elektron (teroksidasi) luwih gampang kanggo mbentuk ion positif
  • Rusak utawa tarnish kanthi gampang
  • Mbukak luwih akeh energi (lan cara sing beda) supaya bisa diisolasi saka senyawa kasebut
  • Dadi agen pengurangan (donor elektron) sing luwih kuat.

Reaksi karo banyu lan asam

Logam sing paling reaktif, kayata natrium, bakal nanggepi banyu adhem kanggo ngasilake hidrogen lan hidroksida logam:

2Na + 2H2O => 2NaOH + H2

Logam ing tengah seri reaktivitas, kayata zat besi, bakal bereaksi karo asam kayata asam sulfat (nanging dudu banyu ing suhu normal) kanggo menehi hidrogen lan uyah logam, kayata zat besi (II) sulfat:

Fe + H2SO4 => KANGGO4 + H2

Reaksi pamindahan tunggal

Kuku wesi ing larutan sulfat tembaga bisa malih ganti warna amarga tembaga logam dilapisi karo sulfat besi (II).

Fe + CuSO4 => Cu + FeSO4

Umume, logam apa wae sing kurang ing seri reaktivitas bisa diganti nganggo logam: logam sing luwih dhuwur nyuda ion logam ngisor. Iki digunakake kanggo reaksi termit kanggo produksi wesi logam cilik lan kanggo nyiyapake titanium kanthi proses kroll (Ti udakara level sing padha karo Al ing seri reaktivitas). Contone, zat besi (III) oksida mudhun dadi zat besi lan aluminium oksida diowahi ing proses iki.

2Al + Fe2O3 -> 2Fe + Al2O3

Kajaba iku, ngilangi titanium saka tetrachloride bisa ditindakake kanthi nggunakake magnesium, lan pungkasane mbentuk magnesium klorida:

2Mg + TiCl4 => Ti + 2MgCl2

Nanging, faktor liya bisa uga bisa nyebabake kalium logam bisa disiyapake kanthi nyuda kalium klorida nganti 850 ° C. Sanajan sodium ing seri reaktivitas kurang saka kalium, reaksi kasebut bisa terus amarga kalium ora stabil lan campuran kasebut disaring.

Na + KCl => K + NaCl

Sponsor Kita

TVB Ora Bisa Mbukak

Breaking News

Informasi Menarik Mung Sawetara Wong sing Ngerti


Iklan formulir penghasilan mbantu kita njaga konten kanthi kualitas paling dhuwur kenapa kita kudu masang pariwara? : D

Aku ora pengin ndhukung situs web (cedhak) - :(