iklan

Tabel Unsur Berkala

Versi sederhana kanthi nomer lan Bobot Actomic

Yaiku kiếm phương trình bạn yêu cầu ...


Warta Mung 5% POPULASI sing bakal ngerti

iklan
Logam Alkali Logam bumi alkali Lanthanide Actinide Logam transisi
Logam transisi Metalloid Non-logam Non-logam reaktif Bensin mulya
Sipat kimia sing ora dingerteni

Kedadeyan ing alam

Utami
Saka bosok
Sintetik
Ora ana tapel wates: Ora ditemokake

iklan

Kondisi standar kanggo suhu lan tekanan

Kondisi standar kanggo suhu lan tekanan minangka kahanan standar kanggo pangukuran eksperimen sing bakal ditemtokake kanggo ngidini pambandhing antarane macem-macem data.

Suhu standar lan tekanan uga asring diarani kondhisi standar. Kondisi standar uga kalebu kelembapan relatif standar.

Akeh definisi uga digunakake dening organisasi liyane babagan kahanan standar (pirsani tabel ing ngisor iki); sing kadang konsep suhu ruangan (udakara 25 derajat Celcius) digunakake, dudu 0 derajat celcius.

Logam alkali

Logam alkali minangka klompok unsur ing klompok 1 tabel periodik unsur kimia (kajaba hidrogen). Unsur-unsur kasebut aktif banget lan arang ditemokake ing bentuk murni.

Karakteristik umum logam alkali kasebut yaiku: putih keperakan, alus kanthi gravitasi spesifik sing kurang. Langsung nanggepi halogen unsur.

Bumi logam alkali

Logam kasebut diarani bumi alkali amarga sifat sifat penengah ing antarane alkali (oksida logam alkali) lan bumi langka (oksida logam bumi langka).

Logam transisi

Logam transisi yaiku 68 unsur kimia kanthi nomer atom saka 21 nganti 30, 39 nganti 48, 57 dadi 80 lan 89 nganti 112. Alesan jeneng iki yaiku posisine ing tabel périodhik amarga njupuk wiwitan transisi amarga ditambah elektron ing orbit atom kelas d.

Yen ditetepake kanthi luwih ketat, logam transisi minangka elemen sing mbentuk paling ora siji ion kanthi orbital (orbital) d sing diisi parsial, yaiku unsur unsur d kajaba skandium lan seng.

iklan

Warta Mung 5% POPULASI sing bakal ngerti


Sponsor Kita

TVB Ora Bisa Mbukak

Breaking News

Informasi Menarik Mung Sawetara Wong sing Ngerti


Iklan formulir penghasilan mbantu kita njaga konten kanthi kualitas paling dhuwur kenapa kita kudu masang pariwara? : D

Aku ora pengin ndhukung situs web (cedhak) - :(