iklan

Fakta Menarik Babagan Oksigen | Sing menarik babagan unsur kimia

Oksigen minangka unsur non-logam ing sel kaping 8 tabel periodik. Iki minangka unsur katelu paling akeh ing jagad iki lan unsur sing paling akeh ing manungsa.


Warta Mung 5% POPULASI sing bakal ngerti

iklan

Fakta Menarik Babagan Oksigen


Oksigen minangka unsur non-logam ing sel kaping 8 tabel périodik. Iki minangka unsur paling akeh nomer telu ing jagad raya lan unsur paling akeh ing awak manungsa. Oksigen minangka unsur penting sing dibutuhake kanggo meh kabeh urip ing Bumi supaya bisa urip.

Posisi unsur oksigen ing tabel sistem périodik

10 Fakta Menarik Babagan Oksigen

1. Jeneng oksigen asale saka tembung Yunani "oxygenes" tegese "produser asam". Iki diarani amarga ahli kimia wiwitan ngira yen oksigen perlu kanggo kabeh asam.

2. Rong pertiga saka massa awak manungsa yaiku oksigen. Manungsa bakal mati sajrone 5 nganti 10 menit tanpa oksigen.

3. Manungsa ngisep udakara udakara 11,000 liter saben dina nalika ngonsumsi sekitar 550 liter oksigen saka udara saben dina. Nalika ambegan ing udhara, sampeyan lagi ambegan ing 20% ​​oksigen lan exhaling 15% saka iku.

4. Dipercaya yen Cyanobacteria menehi oksigen pisanan ing Bumi kanthi ngonsumsi karbon dioksida lan exhale oksigen.

Cyanobacteria menehi oksigen pisanan ing Bumi

5. Awak manungsa sing bobote watara 60 nganti 63 kg ngonsumsi 250 ml oksigen saben menit lan organ utama sing ngonsumsi oksigen yaiku ati (20.4%), otak (18.4%), lan jantung (11.6%). Atom oksigen minangka bagean penting saka DNA lan protein ing awak manungsa.

6. Iwak bisa njupuk oksigen saka banyu ing segara nggunakake insang amarga banyu duwe konsentrasi oksigen luwih dhuwur tinimbang insang. Nalika banyu ngliwati insang, pembuluh getih ing insang nyerep oksigen saka banyu.

Iwak bisa njupuk oksigen saka banyu ing segara

7. Mars duwé oksigen, nanging akèh-akèhé duwé 94.9% karbon dioksida, 2.6% nitrogen, 1.9% argon lan mung 0.174% oksigen.

8. Ing kabeh jagad, oksigen minangka unsur katelu sing paling akeh. Oksigen padhet uga bening nanging nduweni werna biru langit pucet.

Oksigen ing kahanan cair utawa padhet biru

9. Manungsa mbutuhake oksigen kanggo urip, nanging kakehan uga bisa ngrusak awak amarga oksigen minangka oksidan. Nalika awak duwe pasokan oksigen sing berlebihan, sistem awak ngeculake oksigen sing berlebihan dadi ion sing bermuatan negatif reaktif sing bisa ngiket wesi; radikal hidroksil digawe sing bisa ngrusak lipid ing membran sel. Untunge, awak njaga sumber antioksidan kanggo nglawan stres oksidatif saben dina.

10. Cahya Lor (lan Kidul): Werna ijo lan abang peteng ing aurora borealis (lan australis) disebabake dening atom oksigen.

Lampu Lor (lan Kidul).

 

Rating

Fakta Menarik Babagan Oksigen | Sing menarik babagan unsur kimia

Gunggunge lintang kanggo artikel iki yaiku: 5 in 1 review
Rating: 5 / 5 stars

Sponsor Kita

TVB Ora Bisa Mbukak

Breaking News

Informasi Menarik Mung Sawetara Wong sing Ngerti


Iklan formulir penghasilan mbantu kita njaga konten kanthi kualitas paling dhuwur kenapa kita kudu masang pariwara? : D

Aku ora pengin ndhukung situs web (cedhak) - :(