iklan

Fakta Menarik Babagan Nitrogen | Sing menarik babagan unsur kimia

Nitrogen minangka unsur non-logam ing sel kaping 7 tabel periodik. Minangka bahan utama hawa, ngasilake warna cerah aurora sing apik.


Warta Mung 5% POPULASI sing bakal ngerti

iklan

Fakta Menarik Babagan Nitrogen


Nitrogen minangka unsur non-logam ing sel kaping 7 ing tabel périodik. Minangka komponèn utama hawa, iku mrodhuksi werna padhang ayu saka aurora. Kanthi sifat sing menarik, nitrogen digunakake ing pirang-pirang wilayah kayata pupuk, bahan peledak, anestesi medis lan ing balapan mobil.

Posisi unsur nitrogen ing tabel périodik unsur.

10 Fakta Menarik babagan Nitrogen

1. Kimiawan Prancis Antoine Laurent Lavoisier jenenge nitrogen azote, tegese "tanpa urip". Jeneng kasebut dadi nitrogen, sing asale saka tembung Yunani nitron, sing artine "soda asli" lan gen, sing artine "mbentuk". Kredit kanggo panemuan unsur kasebut umume diwenehake marang Daniel Rutherford, sing nemokake manawa bisa dipisahake saka udhara ing taun 1772.

2. Nitrogen tanggung jawab kanggo werna oranye-abang, biru-ijo, biru-violet, lan violet jero ing aurora.

 Nitrogen tanggung jawab kanggo werna oranye-abang, biru-ijo, biru-violet, lan ungu jero ing aurora.

3. Nang tas kripik crispy sing didol ing supermarket luwih saka setengah hawa. Nanging dudu hawa, nanging nitrogen. Nitrogen mbantu nyegah oksidasi, amarga oksigen gampang gabung karo molekul liyane kanggo nggawe kentang sing garing.

Nitrogen mbantu nyegah oksidasi, amarga oksigen gampang gabung karo molekul liyane kanggo nggawe kentang sing garing.

4. Nitrous Oxide (uga dikenal minangka gas ngguyu) digunakake kanggo nindakake sawetara prosedur dental. Iki nggawe pasien tenang lan minangka cara sing efektif kanggo ngilangi rasa nyeri.

5. Nitrogen digunakake kanggo nyegah bir dadi flat.

Sawetara bentuk Nitrogen beracun lan wujud liyane nyebabake sirah entheng

6. Apa sampeyan ngerti yen nitrogen ing wangun cair katon meh padha karo banyu? Nanging, ora kaya banyu, nitrogen cair banget adhem nganti kobong! Akibaté, asring digunakake ing aplikasi medis kayata mbusak warts.

7. Nitrogen ing molekul organik nggawe watara 2.5% saka massa organisme urip. Ing awak manungsa, unsur nomer 4 paling akeh yaiku nitrogen.

Titan, rembulan paling gedhe ing Saturnus, nduweni atmosfer sing meh kabeh digawe saka nitrogen (luwih saka 98%).

8. Titan, rembulan paling gedhe ing Saturnus, nduweni atmosfer sing meh kabeh digawe saka nitrogen (luwih saka 98%). Iku siji-sijine rembulan ing tata surya kita sing dikenal duwe atmosfer sing padhet.

9. Nitrous oxide uga digunakake ing balap motor kanggo nambah daya mesin lan kacepetan kendaraan. Nalika digunakake kanggo tujuan iki asring diarani minangka nitrous utawa NOS.

Nitrous oxide uga digunakake ing balap motor kanggo nambah daya mesin lan kacepetan kendaraan.

10. Nitrogliserin, bahan peledak kasar sing digunakake ing produksi dinamit, yaiku cairan berminyak tanpa warna sing ngandhut nitrogen, oksigen lan karbon.

Nitrogliserin, bahan peledak kasar sing digunakake ing produksi dinamit

 

Rating

Fakta Menarik Babagan Nitrogen | Sing menarik babagan unsur kimia

Gunggunge lintang kanggo artikel iki yaiku: 5 in 1 review
Rating: 5 / 5 stars

Sponsor Kita

TVB Ora Bisa Mbukak

Breaking News

Informasi Menarik Mung Sawetara Wong sing Ngerti


Iklan formulir penghasilan mbantu kita njaga konten kanthi kualitas paling dhuwur kenapa kita kudu masang pariwara? : D

Aku ora pengin ndhukung situs web (cedhak) - :(