iklan

menarik kanyatan bab Nikel | Sing menarik babagan unsur kimia

Nikel minangka logam transisi paling akeh nomer lima ing Bumi, sing kedadeyane akeh ing kerak bumi lan inti. Nikel lan wesi minangka rong unsur umum ing mete


Warta Mung 5% POPULASI sing bakal ngerti

iklan

Kasunyatan menarik babagan Nickel


Nikel minangka unsur logam transisi sing ana ing sel 28 ing Tabel Sistem Périodik. Ing kahanan alam, nikel minangka padhet sing mengkilat, putih keperakan. Nikel wis ditemokake ing meteorit logam wiwit jaman kuna, lan artefak meteorit logam ditemokake wiwit taun 5000 SM minangka manik-manik ing kuburan Mesir. . Saiki, logam nikel paling umum ditemokake ing saben dinten kayata stainless steel, magnet, koin lan baterei. Ing ngisor iki 10 fakta menarik babagan logam nikel!

Posisi nikel ing tabel sistem périodik

10 menarik kanyatan bab nikel

1. Nikel dijenengi saka tembung Jerman "kupfernickel" sing tegese "tembaga setan". Amarga para penambang Jerman nganggep bijih kasebut ngemot tembaga, nanging ora bisa entuk tembaga saka bijih kasebut. Mula, dheweke nyalahke masalahe karo bijih iki marang Iblis.

Nikel logam minangka padhet warna putih keperakan

2. Nikel ditemokake ing meteorit logam wiwit jaman kuna. Mula manungsa wiwit jaman kuna wis nyipta barang-barang saka meteorit logam iki wiwit taun 5000 SM kayata manik-manik ing kuburan ing Mesir, China utawa Babil.

Meteorit logam sing ngemot nikel digunakake dening wong Kuna minangka perhiasan

3. Ing taun 1751, ahli mineralogi Swedia sing jenenge Axel Fredrik Cronstedt ngakoni minangka unsur anyar nalika dheweke nyaring saka tambang kobalt.

4. Nikel minangka salah siji saka telung unsur sing ferromagnetik ing suhu kamar (loro liyane wesi lan kobalt, ferromagnetic saka nikel luwih ringkih saka wesi utawa kobalt). Sadurunge magnet bumi langka dikenal, magnet Alnico sing digawe saka wesi nikel minangka magnet permanen sing paling kuat amarga bisa njaga magnetisme sanajan digawe panas abang.

5. Supernova 2007bi diamati ing taun 2007. Salah sawijining produk supernova iki yaiku nikel-56, sing disintesis ing jeblugan. Massa nikel kaping telu kabeh srengenge diprodhuksi saka jeblugan iki. Nikel-56 iku radioaktif, bosok dadi kobalt-56, sing dhewe bosok dadi wesi -56 kanthi sifat sing luwih stabil.

Jeblugan supernova 2007Bi ngandhut nikel sing kawangun kaping telu massa srengenge.

6. Nikel minangka unsur nomer 5 paling akeh ing Bumi, nanging mung unsur nomer 22 sing paling akeh ing kerak bumi, paling akeh nikel konsentrasi ing inti bumi (kapindho sawise wesi).

7. Nikel lan senyawa kasebut karsinogenik yen awak manungsa nyerep banget. Wong sing kerja ing panyulingan nikel, elektroplating lan welding paling beresiko ngalami masalah kesehatan. Buruh sing ambegan bledug nikel tambah risiko kanker paru-paru, fibrosis lan penyakit liyane. Kajaba iku, alergi nikel minangka salah sawijining panyebab paling umum saka dermatitis kontak alergi. Irritant sing umum yaiku perhiasan sing ngemot nikel, kayata emas putih.

8. Swiss ngasilake duwit receh nikel kuasi murni pisanan ing taun 1881 lan Kanada, produser nikel paling gedhe ing donya, ngenalake duwit receh nikel 5 sen 99.9% wiwit taun 1922 nganti taun. 1981. Dhuwit recehan 5 sen AS sing diarani nikel sejatine luwih tembaga tinimbang nikel (75% tembaga lan 25% nikel).

Koin nikel 5 sen Amerika diprodhuksi ing taun 1958

9. Umume nikel sing diasilake digunakake kanggo nggawe paduan tahan korosi kayata stainless steel (65%) lan baja tahan panas lan paduan non-ferrous (20%). Kira-kira 9% nikel digunakake kanggo plating. 6% isih digunakake kanggo baterei, elektronik lan dhuwit recehan. Iki minangka unsur sing menehi warna ijo kaca lan digunakake minangka katalis kanggo hidrogenasi minyak nabati.

10. Nikel minangka unsur tilak sing penting ing awak manungsa. Wong diwasa mbutuhake kira-kira 10 mg nikel. Kekurangan nikel bisa nyebabake penyakit kayata diabetes, anemia, sirosis, keracunan urin, gagal ginjel, metabolisme lipid lan fosfolipid sing ora normal ing ati. Saben dina, ngukus babagan 250mg nikel larut menyang awak manungsa bisa nyebabake keracunan.

Rating

menarik kanyatan bab Nikel | Sing menarik babagan unsur kimia

Gunggunge lintang kanggo artikel iki yaiku: 5 in 1 review
Rating: 5 / 5 stars

Sponsor Kita

TVB Ora Bisa Mbukak

Breaking News

Informasi Menarik Mung Sawetara Wong sing Ngerti


Iklan formulir penghasilan mbantu kita njaga konten kanthi kualitas paling dhuwur kenapa kita kudu masang pariwara? : D

Aku ora pengin ndhukung situs web (cedhak) - :(