iklan

Fakta Menarik Babagan Neon | Sing menarik babagan unsur kimia

Neon minangka gas langka ing sel 10 ing tabel sistem periodik. Iki minangka elemen paling akeh nomer papat ing jagad iki lan oranye abang sing mencorong ing tondo komersial.


Warta Mung 5% POPULASI sing bakal ngerti

iklan

Fakta Menarik Babagan Neon


Neon minangka gas langka ing sel 10 ing tabel sistem periodik. Iki minangka elemen paling akeh nomer papat ing jagad iki lan oranye abang sing mencorong ing tondo komersial.


Posisi unsur neon ing papan sistem périodik

8 Fakta Menarik Babagan Neon

1. Jeneng unsur kasebut asalé saka tembung Yunani "novum" utawa "neos," sing tegesé "anyar." Ahli kimia Inggris Sir William Ramsay lan Morris W. Travers nemokake unsur kasebut ing taun 1898. Neon ditemokake ing sampel hawa cair.

2. Neon iku langka lan akeh banget, gumantung ing ngendi sampeyan nggoleki. Sanajan neon minangka gas langka ing atmosfer bumi (kira-kira 0.0018 persen kanthi massa), nanging neon minangka unsur paling akeh nomer lima ing jagad raya (siji bagean saben 750), sing diprodhuksi sajrone proses alfa ing lintang.

3. Nalika gas neon tekanan rendah dialiri listrik, mencorong oranye abang. Iki minangka warna sejatine lampu neon.

4. Neon sing langka ndadekake regane cukup larang, nggawe neon cair kira-kira 55 kaping luwih larang tinimbang helium cair.

Neon mencorong abang - oranye nalika ana daya listrik.

5. Neon digunakake kanggo beku mayit

6. Neon bisa nyebabake frostbite lan malah sesak

7. Yen sampeyan njupuk omah anyar sing khas ing AS lan ngumpulake kabeh neon sing ana ing kabeh kamar sing beda-beda, sampeyan bakal entuk kira-kira 10 liter (2 galon) gas neon. 

8. Salah sawijining fakta neon sing paling nggumunake yaiku Georges Claude, insinyur Prancis, nemokake lampu neon wiwit taun 1902. 


Lampu neon sing dipimpin

 

Rating

Fakta Menarik Babagan Neon | Sing menarik babagan unsur kimia

Gunggunge lintang kanggo artikel iki yaiku: 5 in 1 review
Rating: 5 / 5 stars

Sponsor Kita

TVB Ora Bisa Mbukak

Breaking News

Informasi Menarik Mung Sawetara Wong sing Ngerti


Iklan formulir penghasilan mbantu kita njaga konten kanthi kualitas paling dhuwur kenapa kita kudu masang pariwara? : D

Aku ora pengin ndhukung situs web (cedhak) - :(