iklan

Kasunyatan menarik babagan lithium | Sing menarik babagan unsur kimia

Lithium minangka unsur logam alkali, sing ana ing sel katelu ing sistem tabel periodik. Lithium minangka logam paling ringan saka kabeh logam padhet lan bisa ngethok piso.


Warta Mung 5% POPULASI sing bakal ngerti

iklan

Kasunyatan menarik babagan lithium


Kasunyatan menarik babagan lithium

Lithium minangka unsur logam alkali, sing ana ing sel katelu ing sistem tabel periodik. Lithium minangka logam paling ringan saka kabeh logam padhet lan bisa ngethok piso.


Posisi lithium ing tabel unsur periodik

1. Tembung "Lithium" asale saka tembung Yunani "lithos" sing artine watu. Iki minangka logam sing paling ringan sing dingerteni manungsa. Banyu kaping loro luwih padhet tinimbang Lithium.

2. Iki minangka salah sawijining telung unsur sing dibentuk sajrone Big Bang. Rong unsur liyane yaiku Hidrogen lan Helium.

Jeblugan Big Bang

3. Lithium minangka logam sing paling entheng.

4. Lithium murni bisa nyebabake korosi.

5. Panggunaan umum kanggo lithium yaiku pil, ngobati kelainan bipolar


Lithium disimpen ing minyak tanah

6. Lithium penting banget kanggo nggawe bom atom.

7. Uga bisa ditemokake ing batere.

8. Lithium digunakake banget ing baterai sing bisa diisi ulang. Iki uga digunakake ing pirang-pirang keramik.


Baterai lithium

9. Reaksi nuklir gaweyan manungsa yaiku transmutasi lithium dadi tritium.

10. Lithium carbonate digunakake ing dosis cilik kanggo ngobati depresi manik lan kelainan bipolar.

 

Rating

Kasunyatan menarik babagan lithium | Sing menarik babagan unsur kimia

Gunggunge lintang kanggo artikel iki yaiku: 5 in 1 review
Rating: 5 / 5 stars

Sponsor Kita

TVB Ora Bisa Mbukak

Breaking News

Informasi Menarik Mung Sawetara Wong sing Ngerti


Iklan formulir penghasilan mbantu kita njaga konten kanthi kualitas paling dhuwur kenapa kita kudu masang pariwara? : D

Aku ora pengin ndhukung situs web (cedhak) - :(