iklan

Kasunyatan menarik babagan helium | Sing menarik babagan unsur kimia

Helium minangka elemen gas langka pertama ing tabel sistem periodik. Ing Alam Semesta, pangkat nomer loro luwih akeh sawise hidrogen unsur.


Warta Mung 5% POPULASI sing bakal ngerti

iklan

Kasunyatan menarik babagan helium


Helium minangka unsur gas langka pisanan ing tabel sistem périodik. Helium digunakake akeh ing balon pesta lan nggawe swara sampeyan nyenengake. Helium digunakake sacara ekstensif ing obat, pesawat, roket, riset beku, kantong udara kendaraan ... Sifat-sifat helium ndadekake penting banget lan ing pirang-pirang kasus ora ana zat sing ditemokake dadi helium.


Posisi helium ing tabel sistem périodik

Kasunyatan menarik babagan helium

1. Tembung helium asalé saka tembung Yunani sing tegesé "srengenge" (helios). Iki dijenengi dening Joseph Norman Lockyer lan kimiawan Inggris Edward Frankland ing taun 1868 sawise sinau sing ndadékaké dheweke ngerteni anané helium ing atmosfer Srengéngé.

2. Helium minangka nomer loro sawisé hidrogen ing alam semesta, sing nggawe kira-kira 24 persen massa alam semesta.

Helium dipompa ing balon

3. Helium ana ing atmosfer bumi mung amarga terus-terusan diwenehake saka rong sumber - bosok unsur radioaktif ing Bumi lan sinar kosmik. Helium sing kita tuku ing silinder diprodhuksi dening bosok alami unsur radioaktif ing kerak bumi kayata thorium lan uranium.

4. Saka kabeh unsur sing ana ing alam semesta iki, Helium nduweni titik didih paling sithik lan titik leleh paling sithik.

5. Helium asring dicampur karo oksigen ing tangki udara scuba kanggo ngencerake oksigen.

6. Helium ora nduweni fungsi biologis.

Helium ditemokake ing atmosfer Srengenge sadurunge ditemokake ing Bumi.

7. Helium ndadekake swara sampeyan luwih dhuwur amarga gas helium kurang kandhel tinimbang hawa.

8. Yen sampeyan nyelehake balon helium ing njero mobil lan nyepetake, bakal pindhah menyang ngarep mobil.

Rating

Kasunyatan menarik babagan helium | Sing menarik babagan unsur kimia

Gunggunge lintang kanggo artikel iki yaiku: 5 in 1 review
Rating: 5 / 5 stars

Sponsor Kita

TVB Ora Bisa Mbukak

Breaking News

Informasi Menarik Mung Sawetara Wong sing Ngerti


Iklan formulir penghasilan mbantu kita njaga konten kanthi kualitas paling dhuwur kenapa kita kudu masang pariwara? : D

Aku ora pengin ndhukung situs web (cedhak) - :(