iklan

Fakta Menarik babagan Gallium | Sing menarik babagan unsur kimia

Gallium minangka awalan sing dijenengi sawise jago, sing kerja kanggo nemokake ater-ater ngisi posisi sing diprediksi dening ahli kimia Mendeev.


Warta Mung 5% POPULASI sing bakal ngerti

iklan

Fakta Menarik babagan Gallium


Gallium minangka elemen sel kaping 31 ing Tabel Sistem Periodik sing diprediksi dening ahli kimia lan panemu Rusia Dimitri Mendeev, sing nggawe tabel unsur periodik. Dheweke menehi jeneng elemen eka - aluminium sing ilang amarga dheweke ngerti yen bakal ana ing sangisore aluminium ing Tabel Periodik ing sel 31. Ing ngisor iki ana 10 kasunyatan menarik babagan gallium - unsur sing dijenengi sawise jago Prancis. 

Lokasi gallium ing tabel sistem periodik.

10 Fakta Menarik babagan Gallium

1. Ing taun 1875, Lecoq De Boisbaudran nemokake lan ngisolasi galium murni saka rong garis spektral ungu ing sampel sphalerit kanthi elektrolisis hidroksida. Nanging, ahli kimia Dmitri Mendeleev ngramal ana unsur kasebut ing taun 1871, ngusulake jeneng elemen "eka - aluminium" saka posisine ing tabel périodik. 

Gallium minangka logam perak sing iridescent.

2. Lecoq De Boisbaudran milih unsur "nomer 31" iki kanggo ngurmati tanah air, Prancis. Gallia iku jeneng Latin kanggo Gaul. Sawetara uga ujar manawa jeneng Lecoq De Boisbaudran minangka dolanan tembung, menehi unsur dhewe uga Prancis. "Le coq" yaiku tembung Prancis sing tegese "jago", dene tembung Latin kanggo "jago" yaiku "galus". Unsur kasebut banjur dijenengi gallium sawise akhiran -ium kanggo unsur logam.

Lecoq De Boisbaudran milih elemen "ke-31" iki kanggo ngurmati kelairane Prancis, Gallia dadi jeneng Latin kanggo Gaul. "Le coq" yaiku tembung Prancis sing tegese "jago", dene tembung Latin kanggo "jago" yaiku "galus".


3. Nyatane, Gallium ora duwe peran ing biologi manungsa uga kewan lan tanduran. Iki minangka logam murni sing dianggep ora beracun.

4. Ing Obat, gallium digunakake kanggo ngawasi pembengkakan lan nandhang tumor. Unsur iki nduweni sifat anti-kanker, utamane tumrap limfoma lan karsinoma non-Hodgkin. Senyawa gallium amine - phenol banget beracun kanggo parasit malaria, kalebu sing tahan klorokin.

5. Gallium bisa dilelehake kanthi gampang ing telapak tangan utawa wedang panas.

 

Gallium bisa dilelehake kanthi gampang ing telapak tangan utawa wedang panas.

6. Gallium bakal tuwuh nalika beku. Gallium ora kudu disimpen ing wadhah logam utawa kaca, amarga bisa pecah nalika galium kenthel.

7. Observatorium Neutrino ing Italia nggunakake akeh gallium trichloride kanggo sinau neutrino sing diprodhuksi ing srengenge. Neutrino minangka partikel sing digawe ing detik pertama jagad raya - sadurunge sadurunge atom - lan terus digawe liwat reaksi nuklir srengenge lan lintang-lintang liyane.

Observatorium Neutrino ing Italia nggunakake akeh gallium trichloride kanggo sinau neutrino sing diprodhuksi ing srengenge.

8. Gallium cair dadi kaca spion khusus amarga elemen kasebut bisa mindhai akeh permukaan. Gallium nembus kaca, lumba-lumba, lan uga kulit manungsa.

9. Gallium arsenide digunakake kanggo ngasilake LED biru sing padhang banget.

10. Luwih saka 95% galium digunakake ing industri semikonduktor. Galium murni nolak serangan asam mineral. Lapisan oksida sing dibentuk ing permukaan nglindhungi interior.

Luwih saka 95% galium digunakake ing industri semikonduktor.

Sampeyan kudu curhat, ngeculake pikiran, ayo Boneka YL nulungi kowe

Rating

Fakta Menarik babagan Gallium | Sing menarik babagan unsur kimia

Gunggunge lintang kanggo artikel iki yaiku: 5 in 1 review
Rating: 5 / 5 stars

Sponsor Kita

TVB Ora Bisa Mbukak

Breaking News

Informasi Menarik Mung Sawetara Wong sing Ngerti


Iklan formulir penghasilan mbantu kita njaga konten kanthi kualitas paling dhuwur kenapa kita kudu masang pariwara? : D

Aku ora pengin ndhukung situs web (cedhak) - :(