iklan

Fakta Menarik Bab Fluorin | Sing menarik babagan unsur kimia

Fluorin minangka non-logam sing khas lan aktif banget. Iki minangka sing duwe elektronegativitas paling dhuwur kanggo kabeh unsur.


Warta Mung 5% POPULASI sing bakal ngerti

iklan

Fakta Menarik Bab Fluorin


Fluorine minangka non-logam khas ing sel 10 tabel sistem periodik. Minangka sing duwe elektronegativitas paling dhuwur ing kabeh unsur, fluorine aktif banget. Fluorin (F) minangka elemen sing ditemoni saben dina, asring uga kaya fluorida ing banyu lan pasta untu.

Posisi unsur fluor ing tabel periodik

6 Fakta Menarik babagan Fluorin

1. Fluorin asale saka tembung Latin "Fluere" sing tegese "Stream" utawa "Flux".

2. Fluorine biyen dikenal minangka pembunuh kimia. Fluorin minangka elemen sing reaktif banget lan upaya kanggo ngisolasi kasebut mbebayani tumrap para ahli kimia sing nyoba ngisolasi. Ahli kimia sing cilaka utawa tiwas amarga nggoleki fluorine murni dikenal kanthi jeneng "Martir Fluorin".

Gas fluorine dadi reaktif lan bakal murup apa wae sing disentuh.

3. Pancen angel banget kanggo nyimpen fluor amarga korosif kanggo umume logam.

4. Fluorin langka ing jagad iki, mung 400 bagean saben milyar.

5. Fluit mineral, utawa fluorpar, sumunar ing peteng nalika kena cahya. Iki asalé saka istilah fluoresensi. Ternyata, fluorine ora ana gandhengane karo properti iki. Jumlah cilik saka europium ing fluorit nyebabake efek iki.

Sodium fluoride minangka bahan tambahan ing pasta gigi lan banyu ngombe kanggo nyegah growong ing waos.

6. Asam hidrofluorik, HF, gelas larut. Ion fluorida duwe afinitas tinggi kanggo kalsium lan bisa nyebabake pati kanthi ngganggu metabolisme kalsium getih awak nalika nyerep liwat kulit.
 

 

Rating

Fakta Menarik Bab Fluorin | Sing menarik babagan unsur kimia

Gunggunge lintang kanggo artikel iki yaiku: 5 in 1 review
Rating: 5 / 5 stars

Sponsor Kita

TVB Ora Bisa Mbukak

Breaking News

Informasi Menarik Mung Sawetara Wong sing Ngerti


Iklan formulir penghasilan mbantu kita njaga konten kanthi kualitas paling dhuwur kenapa kita kudu masang pariwara? : D

Aku ora pengin ndhukung situs web (cedhak) - :(