iklan

Kasunyatan menarik babagan logam tembaga | Sing menarik babagan unsur kimia

Tembaga minangka siji-sijine logam abang ing antarane kabeh unsur. Dikenal duwe konduktivitas listrik sing apik, dadi logam pertama sing ditambang lan dimanipulasi dening manungsa


Warta Mung 5% POPULASI sing bakal ngerti

iklan

Kasunyatan menarik babagan logam tembaga


Tembaga minangka logam transisi sing ana ing sel 29, ing klompok IB ing tabel sistem periodik. Tembaga dikenal minangka logam industri amarga duktilitas, kemuluran, konduktivitas termal, konduktivitas panas sing apik lan resistensi korosi. Kajaba iku, minangka nutrisi penting ing panganan saben dina lan tembaga uga nduweni sipat antibakteri, mula tembaga dadi luwih penting kanggo nyegah infeksi. Ing ngisor iki ana 10 kasunyatan menarik babagan tembaga - logam katelu sawise wesi lan aluminium sing dikonsumsi ing saindenging jagad.

Posisi tembaga ing tabel sistem periodik

10 Fakta Menarik babagan Tembaga

1. Jeneng tembaga diwenehake dening wong Roma, dheweke ngarani "aes cyprium" sing tegese "logam saka Siprus" amarga akeh tembaga sing digunakake nalika semana ditambang ing Siprus.

2. Wong Mesir nggunakake simbol Ankh kanggo nuduhake tembaga ing sistem hieroglif. Iki uga makili urip langgeng. Arkeolog nglaporake manawa tabung tembaga pisanan digunakake dening wong Mesir kuno kanggo nuntun banyu udakara taun 2750 SM.

3. Apa sampeyan ngerti manawa Patung Liberty New York digawe saka luwih saka 80 ton tembaga saka Tambang Tembaga Visnes ing Norwegia. Patung Liberty digawe dening pengrajin Prancis, wis tahan lelungan dawa saka Prancis menyang Amerika lan nglawan hawa segara sing asin. Karat ijo alami Lady nglindhungi dheweke saka korosi wiwit taun 1886.

Patung Liberty digawe saka luwih saka 80 ton tembaga

4. Tembaga minangka siji-sijine logam abang ing antarane kabeh unsur. Nambah tembaga menyang emas yaiku cara emas utawa emas mawar tumpah.


Tembaga minangka siji-sijine logam abang ing antarane kabeh unsur

5. Tembaga minangka logam manungsa paling tuwa sing umure luwih saka 10,000 taun. Liontin tembaga sing ditemokake ing Irak Lor dina iki udakara udakara 8,700 SM.

6. 60% tembaga digunakake ing kabel, 20% digunakake ing atap lan pipa omah, dene 15% digunakake ing pabrik mesin industri.

 60% tembaga digunakake ing kabel, 20% digunakake ing atap lan pipa omah, dene 15% digunakake ing pabrik mesin industri.

7. Tembaga uga agen antimikroba alami kanggo mungkasi panyebaran bakteri, lan gagang lawang lan pegangan tangan umume digunakake ing bangunan umum.

8. Luwih saka 400 wesi tembaga digunakake saiki. Kuningan minangka campuran tembaga lan seng, dene tembaga minangka campuran tembaga, timah, aluminium, silikon, lan berilium.

9. Tembaga minangka elemen penting kanggo nutrisi manungsa. Mineral iki penting kanggo pembentukan sel getih lan ditemokake ing pirang-pirang panganan kayata sayuran ijo, biji-bijian, kentang lan kacang. Yen awak duwe akeh tembaga, bisa nyebabake penyakit kuning, anemia lan diare.

10. Tembaga biyen digunakake kanggo nggawe dinar lan saiki digunakake ing euro. Euro ngemot macem-macem paduan tembaga kayata emas Nordik, sing dikembangake khusus kanggo mata uang anyar. Suwe-suwe, tembaga njupuk emas lan perak dadi logam kanggo koin sing paling umum digunakake.


Suwe-suwe, tembaga njupuk emas lan perak dadi logam kanggo koin sing paling umum digunakake.

 

Rating

Kasunyatan menarik babagan logam tembaga | Sing menarik babagan unsur kimia

Gunggunge lintang kanggo artikel iki yaiku: 5 in 1 review
Rating: 5 / 5 stars

Sponsor Kita

TVB Ora Bisa Mbukak

Breaking News

Informasi Menarik Mung Sawetara Wong sing Ngerti


Iklan formulir penghasilan mbantu kita njaga konten kanthi kualitas paling dhuwur kenapa kita kudu masang pariwara? : D

Aku ora pengin ndhukung situs web (cedhak) - :(