iklan

Fakta Menarik Babagan Karbon | Sing menarik babagan unsur kimia

Karbon minangka unsur non-logam ing sel kaping enem ing tabel sistem periodik. Karbon minangka salah sawijining unsur sing paling penting ing kabeh urip, uga diarani mburi.


Warta Mung 5% POPULASI sing bakal ngerti

iklan

Fakta Menarik Babagan Karbon


Karbon minangka unsur non-logam ing sel kaping enem ing tabel sistem periodik. Karbon minangka salah sawijining unsur sing paling penting ing kabeh urip, uga diarani mburi.


Posisi unsur karbon ing tabel sistem periodik

5 Fakta Menarik Babagan Karbon

1. Asale jeneng "karbon" asale saka tembung Latin carbo, kanggo areng. Tembung Jerman lan Prancis kanggo areng padha.

2. Karbon minangka unsur paling akeh nomer papat ing jagad raya (hidrogen, helium, lan oksigen ditemokake kanthi jumlah luwih akeh, miturut massa). Iki minangka unsur paling akeh nomer 15 ing kerak bumi.

Karbon bisa awujud areng, grafit, lan inten

3. 18% massa awak manungsa digawe saka karbon. Iki tegese sawise oksigen, karbon minangka unsur kaloro paling akeh ing awak kita.


Intan minangka bentuk polimorfem unsur karbon

4. Ing taun 1772, Antoine Lavoisier nduduhake manawa intan yaiku bentuk karbon lan ing taun 1855, Benjamin Brodie nemokake grafit, uga karbon. Allotrope karbon anyar, fullerene ditemokake ing taun 1985.

5. Karbon minangka dhasar kanggo kimia organik, amarga ana ing kabeh organisme urip. Molekul organik paling gampang kasusun saka karbon kanthi ikatan hidrogen. Akeh organik umum liyane uga kalebu oksigen, nitrogen, fosfor, lan belerang.


Senyawa organik ing woh-wohan lan sayuran

 

Rating

Fakta Menarik Babagan Karbon | Sing menarik babagan unsur kimia

Gunggunge lintang kanggo artikel iki yaiku: 5 in 1 review
Rating: 5 / 5 stars

Sponsor Kita

TVB Ora Bisa Mbukak

Breaking News

Informasi Menarik Mung Sawetara Wong sing Ngerti


Iklan formulir penghasilan mbantu kita njaga konten kanthi kualitas paling dhuwur kenapa kita kudu masang pariwara? : D

Aku ora pengin ndhukung situs web (cedhak) - :(