iklan

Fakta menarik babagan Kalsium | Sing menarik babagan unsur kimia

Kalsium dikenal minangka blok utama balung, sing kaping 5 paling akeh ing kerak bumi. Senyawa umum kalsium, kalsium karbonat, umum dingerteni


Warta Mung 5% POPULASI sing bakal ngerti

iklan

Kasunyatan menarik babagan Kalsium


Kalsium minangka unsur sing ana ing sel kaping 20, periode 4, klompok logam bumi alkalin ing tabel sistem periodik. Kalsium dikenal minangka bahan utama ing balung, panganan kayata susu, keju, almond ... Kalsium duwe peran gedhe ing urip kita. Ayo temokake kasunyatan sing menarik babagan elemen iki!


Posisi unsur kalsium ing tabel sistem periodik.

9 Fakta Menarik babagan Kalsium

1. Kalsium dilebokake ing tembung Latin calx sing tegese jeruk nipis. Ing taun 1808, iki diisolasi dening Sir Humphry Davy kaping pisanan kanthi elektrolisis campuran kapur lan oksida raksa.

Kalsium murni

2. Kalsium minangka unsur kaping 5 paling akeh ing kulit bumi kanthi konsentrasi udakara 3% ing segara lan lemah. Calicum uga akeh banget ing Bulan lan ing tata surya kira-kira 70 bagean saben yuta bobote.

3. Kalsium alami minangka campuran enem isotop sing isine paling akeh yaiku 97% kalsium-40.

4. Rata-rata manungsa ngemot sekitar 1kg kalsium lan 99% disimpen ing balung kita. Sawetara dokumen wiwit taun 975 Masehi nyathet manawa plester Parisia (minangka kalsium sulfat) digunakake malah kanggo ngapusi balung sing rusak. Dene Kalsium oksida wis suwe dingerteni, digunakake dening L Ma lan uga wong Mesir sing nggawe Piramida Agung Giza lan makam Tutankhamen.

5. Produk susu lan biji-bijian minangka sumber kalsium utama ing panganan, kira-kira telung protelon sajian. Kajaba iku, panganan, sayuran lan woh-wohan sing akeh protein uga ngemot kalsium sing akeh.

Panganan sugih kalsium

6. Sampeyan bisa uga butuh vitamin D kanggo nyedhot kalsium. Iki tegese sampeyan ora bakal entuk manfaat saka panganan kaya kalsium yen kurang vitamin D. Sampeyan bisa entuk vitamin iki liwat panganan tartamtu kayata salmon, kuning telur lan jamur tartamtu. Sinar srengenge minangka sumber vitamin D. Kulit sampeyan alami ngasilake vitamin D nalika kena srengenge.

Suplemen kalsium kanggo awak

7. Gejala kayata konstipasi, kembung lan kembung bisa uga nuduhake manawa sampeyan kakehan kalsium.

8. Senyawa kalsium digunakake ing pabrik semen, kaca, jeruk nipis, bata, cat, kertas lan gula kanggo ngilangi kotoran non-logam saka paduan lan minangka agen pangirangan nalika nyawisake logam liyane.

9. Garam kalsium digunakake kanggo nggawe warna oranye jero ing kembang api.

 

Rating

Fakta menarik babagan Kalsium | Sing menarik babagan unsur kimia

Gunggunge lintang kanggo artikel iki yaiku: 5 in 1 review
Rating: 5 / 5 stars

Sponsor Kita

TVB Ora Bisa Mbukak

Breaking News

Informasi Menarik Mung Sawetara Wong sing Ngerti


Iklan formulir penghasilan mbantu kita njaga konten kanthi kualitas paling dhuwur kenapa kita kudu masang pariwara? : D

Aku ora pengin ndhukung situs web (cedhak) - :(