iklan

Fakta Menarik Babagan Beryllium | Sing menarik babagan unsur kimia

Beryllium minangka logam bumi alkali paling entheng. Beryllium ditemokake ing watu larang kayata zamrud lan aquamarine. Beryllium lan senyawa kasebut kalebu karsinogenik.


Warta Mung 5% POPULASI sing bakal ngerti

iklan

Fakta Menarik Babagan Beryllium


Beryllium minangka elemen ing sel nomer papat tabel sistem periodik. Sing paling entheng saka kabeh logam bumi sing misuwur. Beryllium ditemokake ing watu langka lan terkenal kayata zamrud, morganite lan aquamarine. Senyawa berilium lan berilium beracun nanging duwe akeh aplikasi penting ing industri aerospace, pertahanan, kesehatan, nuklir lan telekomunikasi.

Posisi beryllium ing tabel unsur periodik.

10 Fakta Menarik Babagan Beryllium

1. Dijenengi jeneng "beryllos", jeneng Yunani kanggo mineral beryl, unsur kasebut asale dikenal minangka "glukinium" - saka basa Yunani "glykys", tegese "manis" - kanggo nggambarake rasa khas. Nanging, ahli kimia sing nemokake sifat unik beryllium iki uga nemokake yen asline beracun banget mula ora bisa dirasakake.

Logam Beryllium

2.. Yen dibandhingake karo kaku tartamtu saka baja, kaku spesifik Beryllium 6x luwih akeh!

3. Sanajan Beryllium minangka logam sing alus, umume angel lan ing suhu ruangan, iki kalebu elemen rapuh.

4. Beryllium babar pisan ora magnetik. Amarga sifat iki sistem radar lan radio wis disetel kanthi apik nganggo logam iki.

Beryllium akeh digunakake ing reaktor nuklir 

5. Beryllium umume digunakake ing reaktor nuklir minangka moderator, penyerap neutron, tameng lan reflektor.

6. Kristal beryl murni ora ana warna, nanging kalebu unsur liyane ing beryl nggawe permata warna-warni lan berharga. Zamrud, morganit lan aquamarine minangka bentuk beryl sing larang regane.

Emerald

7. Beryllium digunakake ing nuklir minangka moderator lan reflektor neutron.

8. Kakehan paparan beryllium bisa nyebabake penyakit paru-paru sing diarani berylliosis.

9. Ana gunggunge jumlah ing atmosfer lan banyu segara, kanthi konsentrasi sing rada luwih dhuwur ditemokake ing lepen.

10. Beryllium ana luwih saka 100 mineral, nanging angel diekstraksi.

 

 

Rating

Fakta Menarik Babagan Beryllium | Sing menarik babagan unsur kimia

Gunggunge lintang kanggo artikel iki yaiku: 5 in 1 review
Rating: 5 / 5 stars

Sponsor Kita

TVB Ora Bisa Mbukak

Breaking News

Informasi Menarik Mung Sawetara Wong sing Ngerti


Iklan formulir penghasilan mbantu kita njaga konten kanthi kualitas paling dhuwur kenapa kita kudu masang pariwara? : D

Aku ora pengin ndhukung situs web (cedhak) - :(