iklan

HNO3 + K2CO3 = H2O + KNO3 + CO2 | imbang | Rincian Reaksi Kimia

asam nitrat + kalium karbonat = banyu + kalium nitrat + karbon dioksida |

Warta Mung 5% POPULASI sing bakal ngerti

iklan

Bab lan Content

2 HNO3 + K2CO3H2O + 2 KNO3 + CO2
asam nitrat kalium karbonat banyu kalium nitrat karbon dioksida
2 1 1 2 1 H số
Nguyên - Phân tử khối (g / mol)
Số mol
Kối lượng (g)

iklan

Informasi luwih lengkap babagan persamaan 2HNO3 + K2CO3 → H2O + 2 KNO3 + CO2

Apa kahanan reaksi HNO3 (asam nitrat) bereaksi karo K2CO3 (kalium karbonat)?

Ora ditemokake informasi kanggo persamaan kimia iki

Katrangan: Kondisi lingkungan sing cocog kanggo reaksi, kayata suhu, tekanan, katalis, lan pelarut. Katalis minangka zat sing nyepetake laju (kecepatan) reaksi kimia tanpa dikonsumsi utawa dadi bagian saka produk pungkasan. Katalis ora duwe pengaruh ing kahanan keseimbangan.

Kepiye reaksi bisa kedadeyan lan ngasilake H2O (banyu) lan KNO3 (kalium nitrat) lan CO2 (karbon dioksida)?

Ing ukara lengkap, sampeyan uga bisa ngomong HNO3 (asam nitrat) bereaksi karo K2CO3 (kalium karbonat) lan ngasilake H2O (banyu) lan KNO3 (kalium nitrat) lan CO2 (karbon dioksida)

Fenomena sawise HNO3 (asam nitrat) bereaksi karo K2CO3 (kalium karbonat)

Klik kanggo ndeleng fenomena persamaan

Apa informasi penting liyane sing sampeyan kudu ngerti babagan reaksi

Kita ora ana informasi luwih lengkap babagan reaksi kimia iki.

Kategori persamaan


Pitakonan liyane sing gegayutan karo reaksi kimia 2HNO3 + K2CO3 → H2O + 2 KNO3 + CO2

Pitakonan sing ana gandhengane karo reaktan HNO3 (asam nitrat)

Apa karakteristik kimia lan fisik HNO3 (asam nitrat)? Apa reaksi kimia sing duwe HNO3 (asam nitrat) minangka reaktan?

Pitakonan sing ana gandhengane karo reaktan K2CO3 (kalium karbonat)

Apa karakteristik kimia lan fisik K2CO3 (kalium karbonat)? Apa reaksi kimia sing duwe K2CO3 (kalium karbonat) minangka reaktan?

Pitakonan sing gegandhengan karo produk H2O (banyu)

Apa karakteristik kimia lan fisik H2O (kalium karbonat)? Apa reaksi kimia sing duwe H2O (banyu) minangka produk?

Pitakonan sing gegandhengan karo produk KNO3 (kalium nitrat)

Apa karakteristik kimia lan fisik KNO3 (kalium karbonat)? Apa reaksi kimia sing duwe KNO3 (kalium nitrat) minangka produk?

Pitakonan sing gegandhengan karo produk CO2 (karbon dioksida)

Apa karakteristik kimia lan fisik CO2 (kalium karbonat)? Apa reaksi kimia sing duwe CO2 (karbon dioksida) minangka produk?

Rating

2HNO3 + K2CO3 = H2O + 2KNO3 + CO2 | Persamaan Kimia

Gunggunge lintang kanggo artikel iki yaiku: 5 in 1 review
Rating: 5 / 5 stars

Sponsor Kita

TVB Ora Bisa Mbukak

Breaking News

Informasi Menarik Mung Sawetara Wong sing Ngerti


Iklan formulir penghasilan mbantu kita njaga konten kanthi kualitas paling dhuwur kenapa kita kudu masang pariwara? : D

Aku ora pengin ndhukung situs web (cedhak) - :(