iklan

Pengimbang Persamaan Kimia

Basis data reaksi kimia 10000 - alat kimia - informasi zat

Yaiku kiếm phương trình bạn yêu cầu ...

Pengin nggoleki persamaan kanthi offline, coba aplikasi seluler kita

Telusuri ing Android utawa Iphone App Store kanggo aplikasi Chemical Equation Balancer kanthi logo iki

Warta Mung 5% POPULASI sing bakal ngerti

Definisi dhasar ing Kimia

Apa sing diarani persamaan kimia?

Persamaan Kimia minangka salah sawijining bentuk njlentrehake reaksi kimia ing endi jeneng saben zat kimia bakal diganti karo simbol kimia.

Ing Persamaan Kimia, arah panah nuduhake arah reaksi ing endi. Kanggo reaksi siji arah, kita bakal nuduhake panah saka kiwa menyang tengen. Dadi bahan ing sisih kiwa bakal dileboni, lan siji ing sisih tengen dadi produke.

Definisi Persamaan Imbang

Persamaan imbang minangka persamaan reaksi kimia sing total muatan lan jumlah atom kanggo saben unsur ing reaksi kasebut padha karo reaktan lan komponen. Kanthi tembung liyane, massa lan muatan ing loro-lorone reaksi padha.

Tuladha Persamaan Ora seimbang lan Seimbang

Reaktan lan produk reaksi kimia kacathet ing persamaan kimia sing ora seimbang, nanging jumlah sing dibutuhake kanggo ngrampungake konservasi massa ora kasebut. Contone, persamaan iki ora seimbang karo massa kanggo reaksi antara zat besi oksida lan karbon dadi zat besi lan karbon dioksida:

Fe2O3 + C → Fe + CO2

Amarga ora ana ion ing loro-lorone persamaan, muatan kasebut seimbang (muatan netral net).
Ing bagean reaktan saka persamaan (ing sisih kiwa panah), ana loro atom wesi, nanging mung siji ing sisih produk (sisih tengen panah). Sampeyan bisa ujar manawa persamaan kasebut ora imbang sanajan sampeyan ora ngetung jumlah atom liyane.
Ing sisih kiwa lan tengen panah, tujuane ngimbangi persamaan kanggo entuk jumlah sing padha kanggo saben jinis atom. Iki ditindakake kanthi ngowahi koefisien senyawa (nomer sing diselehake ing ngarep formula senyawa). Langganan (nomer cilik ing sisih tengen atom tartamtu, kayata zat besi lan oksigen ing kasus iki) ora bakal diowahi.

Persamaan imbang yaiku:

2 Fe2O3 + 3 C → 4 Fe + 3 CO2

iklan

Apa sing diarani bahan kimia?

Mirsani, kabeh sing katon, kalebu awak dhewe, minangka obyek. Ana barang alami kayata kewan, tanduran, kali, lemah ... minangka obyek buatan.

Objek alami kalebu pirang-pirang zat. Lan barang-barang buatan digawe saka bahan. Saben bahan minangka bahan utawa campuran sawetara zat. Contone: Aluminium, plastik, kaca, ...

Apa sifat-sifat kasebut?

Saben zat duwe sifat tartamtu: warna utawa bau (negara, bentuk, cair, gas), utawa ambune. Pitungan utawa ora larut ing banyu ... Titik lebur, titik didih, gravitasi tartamtu, konduktivitas listrik, lsp.

Lan kemampuan kanggo malih dadi zat liyane, kayata, kemampuan kanggo bosok, mbukak ... yaiku sifat kimia.

Apa atom?

Kabeh zat kasusun saka partikel sing netral banget kanthi listrik sing diarani atom. Ana macem-macem macem-macem zat ana puluhan yuta, nanging mung liwat 100 jinis atom.

Atom kasebut kasusun saka inti sing diisi kanthi positif lan cangkang digawe saka siji utawa luwih elektron sing diisi negatif

Persamaan sing paling populer

Reaksi gabungan

Uga dikenal minangka reaksi sintesis. Salah sawijining jinis reaksi kombinasi sing asring kedadeyan yaiku reaksi unsur karo oksigen kanggo mbentuk oksida. Ing kahanan tartamtu, logam lan non logam uga reaksi cepet karo oksigen. Sawise diobong, magnesium reaksi kanthi cepet lan dramatis, reaksi karo oksigen saka udhara kanggo nggawe bubuk magnesium oksida sing apik.

C2H4 + H2O => C2H5OH HCl + NH3 => NH4Cl 2H2 + O2 => 2H2O C + CO2 => 2CO 3Cl2 + 2P => 2PCl3 Fe + S => FeS H2O + ZnO => Zn (OH)2 Ndeleng Kabeh reaksi Kombinasi

Reaksi penguraian

Akeh reaksi dekomposisi kalebu panas, cahya, utawa listrik kanggo energi input. Senyawa binar minangka senyawa sing mung kasusun saka rong unsur. Reaksi paling gampang kanggo dekomposisi yaiku nalika senyawa biner dadi unsur. Merkuri (II) oksida, padatan abang, terurai kanggo mbentuk merkuri lan gas oksigen nalika digawe panas. Uga, reaksi dianggep minangka reaksi dekomposisi sanajan salah sawijining utawa luwih saka produk isih senyawa. Karbohidrat logam rusak dadi gas oksida logam lan gas karbon dioksida. Kalsium karbonat umpamane bosok dadi kalsium oksida lan karbon dioksida.

2Ag2O => 4Ag + O2 2C2H5OH => H2O + C2H5OC2H5 4Al (NO3)3 => 2Al2O3 + 12Ora2 + 3O2 C4H10 => CH4 + C3H6 C2H5OH => C2H4 + H2O Hg (OH)2 => H2O + HgO HNO3 + HBr => Br2 + H2O + NO2 Ndeleng Kabeh reaksi bosok
iklan

Reaksi reduksi oksidasi

Reaksi reduksi oksidasi (redoks) minangka salah sawijining jinis reaksi kimia sing kalebu transfer elektron ing antarane rong spesies. Reaksi reduksi oksidasi minangka reaksi kimia sing jumlah oksidasi molekul, atom, utawa ion ganti kanthi entuk utawa ilang elektron. Reaksi redoks umum lan penting kanggo sawetara fungsi dhasar urip, kalebu fotosintesis, ambegan, pembakaran, lan korosi utawa karat.

18H2O + 14KClO3 + 3Kaya2S3 => 9H2SO4 + 14KCl + 6H3AsO4 3FeO + 10HNO3 => 5H2O + NO + 3Fe (NO3)3 H2O + 2Li => H2 + 2LiOH Br2 + 2HI => Aku2 + 2HBr K2Cr2O7 + 2NaOH => H2O + Na2CrO4 + K2CrO4 2HCl + Zn => H2 + ZnCl2 2H2O + 2NaCl => Kl2 + H2 + 2NaOH Deleng Kabeh reaksi reduksi oksidasi

Reaksi gantian tunggal

A + BC → AC + B Elemen A minangka logam ing reaksi umum iki lan ngganti unsur B, uga logam ing senyawa kasebut. Yen elemen panggantos minangka non-logam, mesthine kudu ngganti liyane non-logam ing senyawa, lan dadi persamaan umum. Akeh logam sing gampang reaksi karo asam, lan salah sawijining produk reaksi nalika nindakake iku gas hidrogen. Seng menehi reaksi seng klorida klorida lan hidrogen kanthi asam hidroklorida (pirsani gambar ing ngisor iki).

Ag2O + C2H2 => H2O + C2Ag2 2AgNO3 + Cu => 2Ag + Cu (NO3)2 3Cl2 + 6Fe (NO3)2 => 4Fe (NO3)3 + 2FeCl3 Cl2 + C6H5CH3 => HCl + C6H5CH2Cl Fe + CuCl2 => Cu + FeCl2 C6H5NH3Cl + NaOH => C6H5NH2 + H2O + NaCl 2Na + C6H5Br + CH3Br => C6H5CH3 + 2NaBr Ndeleng Kabeh reaksi panggantos Single
iklan

Reaksi panggantos kaping pindho

AB + CD → AD + CB A lan C minangka kation sing diisi positif ing reaksi iki, dene B lan D minangka anion sing negatip. Reaksi panggantos kaping pindho biasane kedadeyan ing larutan banyu ing antarane senyawa kasebut. Kanggo nyebabake reaksi, salah sawijining produk biasane endapan padat, gas, utawa senyawa molekul kaya banyu. Bentuk endapan ing reaksi panggantos kaping pindho nalika kation saka siji reaktan gabung dadi senyawa ion sing ora larut karo anion saka reaktan liyane. Reaksi ing ngisor iki kedadeyan nalika larutan banyu kalium yodium lan timbal (II) nitrat dicampur.

4NH3 + Zn (OH)2 => [Zn (NH3)4] (OH)2 Al2O3 + 2KOH => H2O + 2KAlO2 H2SO4 + 2NaCl => 2HCl + Na2SO4 Cu (NO3)2 + Na2SO4 => Ca (HCO3)2 + H2SO4 => 2H2O + 2CO2 + CaSO4 2HI + Na2CO3 => H2O + 2NaI + CO2 2KNO3 + MgCl2 => 2KCl + Ibu (NO3)2 Ndeleng Kabeh reaksi panggantos kaping pindho

iklan

Deleng Situs Web Kamus Persamaan Kimia Kita Kanthi Beda Basa

Arab (Basa Arab المعادلات الكيميائية) Bulgaria (рр Tionghoa (Sederhana) (化学 方程式 字典) Cina (Tradisional) (化學 方程式 字典) Kroasia (rječnik kemijskih jednadžbi) Cheska (slovník chemických rovnic) Denmark (kemisk ligningsordbog) Walanda (woordenboek voor chemische vergelijkingen) Finlandia (kemiallisten yhtälöiden sanakirja) Prancis (dictionnaire d'équations chimiques) Jerman (Wörterbuch für chemische Gleichungen) Yunani (λεξικό χημικής εξίσωσης) Hindi (रास) Italia (dizionario delle equazioni chimiche) Jepang (化学 反 応 式 辞書) Korea (화학 방정식 사전) Norwegia (kjemisk ligningsordbok) Basa Polandia (Słownik równań chemicznych) Portugis (dicionário de equação química) Rumania (dicimion de ecuații chimice)
iklan
Rusian (wicara basa Rusia) Spanyol (diccionario de ecuaciones químicas) Swedia (kemisk ekvationsordbok) Catalan (diccionari d'equacions químiques) Filipino (persamaan kemikal lan kemikal) Basa Ibrani (Basa Inggris) Bahasa indonesia (kamus persamaan kimia) Basa Latvia (viīmisko vienādojumu vārdnīca) Lithuania (cheminių lygčių žodynas) Basa Serbia (реднкик )х))) Slowakia (slovník chemických rovníc) Slovenia (slovar kemijske enačbe) Ukraina (wayahe) )мі) Albania (fjalor i ekuacionit kimik) Estonia (keemiliste võrrandite sõnastik) Galicia (dicionario de ecuacións químicas) Hungaria (jeneng pisanan egyenlet szótár) Maltese (dizzjunarju tal-ekwazzjoni kimika) Thai (พจพจพจาุกรมุกรม) Turki (kimyasal denklem sözlüğü)
iklan
Persia (Basa Arab)) Afrikaans (Woordeboek vergelyking chemiese) Melayu (kamus persamaan kimia) Swahili (persamaan sampeyan karo sampeyan) Irlandia (cheimiceach cothromóid fokus) Welsh (geiriadur hafaliad cemegol) Bélarus (ora ana gandhengane karo wong liya) Islandia (efnajöfnuorðabók) Basa Makedonia (речник за хемиска рав) Yiddish (Basa Inggris lan Inggris) Armenia (Cithakan հվվսն) Azerbaijan (kimyəvi tənlik lüğəti) Basque (jeneng kimikoen hiztegia) Georgia (ქიმიური განტოლების ლექსიკონი) Kreol Haiti (diksiunake ekwasyon chimik) Basa Urdu (Klik kanggo njaluk bantuan) Basa Bengali (রাসায়নিক সমীকরণ অভিধান) Bosnia (rječnik hemijskih jednadžbi) Cebuano (persamaan kemikal nga diksiyonan) Esperanto (vortaro pri kemia ekvacio) Gujarati (રાસાયણિક સમીકરણ શબ્દકોશ) Hausa (kamus din lissafi na sinadarai) Hmong (tshuaj lom neeg txhais lus) Igbo (kamus kimia ọkọwa okwu) Jawa (kamus persamaan kimia) Kannada (ರಾಸಾಯನಿಕ ಸಮೀಕರಣ ನಿಘಂಟು) Khmer (វចនានុក្រម សមីការ គីមី) Lao (ວັດ ຈະ ນາ ນຸ ກົມ ສົມ ຜົນ ທາງ ເຄ ມີ) Latin (kamus eget persamaan) Maori (papakupu whārite matū) Marathi (र सा म) Mongolian (ora ana gandhengane karo wong liya) Nepali (र म) Punjabi (ਰਸਾਇਣਕ ਸਮੀਕਰਨ ਕੋਸ਼) Somali (qaamuuska isle'eg kiimikada) Basa Tamil (வே )யசமனபாட)) Telugu (Basa India )ఘంటన) Yoruba (iwe itumọ idogba kemikali) Zulu (persamaan kimia kimia isichazamazwi) Myanmar (Burma) (ဓာတု ညီမျှခြင်း အဘိဓါန်) Chichewa (persamaan mankhwala dikishonale) Kazakh (Ora ana gandhengane karo wong liya) Malagasi (rakibolana fitoviana simika) Malayalam (rakibolana fitoviana simika) Sinhala (රසායනික සමීකරණ ශබ්ද කෝෂය) Sesotho (persamaan lik'hemik ea ea lik'hemik'hale) Sudan (kamus persamaan kimia) Tajik (л т) Uzbek (kimyoviy tenglama lug'ati) Amharic (የኬሚካል እኩልታ መዝገበ-ቃላት) Korsika (dizziunariu d'equazioni chimichi) Hawaiian (makili basa kūmole) Kurdi (Kurmanji) (ferhenga hevkêşeya kîmyewî) Kyrgyz (химик Luksemburg (chemesche Gleichwörterbuch) Pashto (دکک کمع) Samoa (obat au diwenehi jeneng) Gaelik Skotlandia (faclair co-aontar ceimigeach) Shona (persamaan kemikari duramazwi) Sindhi (ڪيميائي س) Frisian (gemysk fergeliking wurdboek) Xhosa (kamus persamaan imichiza)

Breaking News

Informasi Menarik Mung Sawetara Wong sing Ngerti


Iklan formulir penghasilan mbantu kita njaga konten kanthi kualitas paling dhuwur kenapa kita kudu masang pariwara? : D

Aku ora pengin ndhukung situs web (cedhak) - :(